Αναγνώστες

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Υπεραγία Θεοτόκε, την Ελλάδα μας, σώσε!


 

Στον πόλεμο του ΄40 όταν οι Έλληνες πολεμούσαν στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας την έβλεπαν να τους σκεπάζει και να τους προστατεύει. Κι ονόμασαν τη θαυμαστή της προστασία "Αγία Σκέπη" της Παναγίας μας. Οι μάνες σ' αυτήν προσεύχονταν για τα παιδιά τους που πολεμούσαν στο μέτωπο, οι γυναίκες σ' αυτήν εμπιστεύοντν τους άντρες τους. Κι η Παναγιά μας, όπως πάντα, όπως θέλει και μπορεί, μεσίτευε για όλα τα παλικάρια στον Παντοδύναμο Υιό της κι όχι μόνο τα διέσωζε από τους μύριους κινδύνους του πολέμου, αλλά κι έστεφε με νίκες τους αγώνες τους.
Τώρα, σήμερα, στον πόλεμο που ζούμε τον αδίστακτο, τον διενεργούμενο μεν χωρίς όπλα, αλλά τον προκαλούντα χιλιάδες θύματα και πόνο και αγωνίες, ας προστρέξουμε πάλι στη μεσίτρια μας, στην Παναγιά μας. Ας την παρακαλέσουμε θερμά να λυπηθεί την έρημη Πατρίδα μας. Σήμερα κινδυνεύουμε πιο πολύ απ' το '40. Η πανέμορφη Ελλάδα μας πουλιέται σκλάβα για να ικανοποιηθούν οι άπληστοι δανειστές της. Ο λαός και η γη μας προσφέρονται θυσία στο βωμό του χρήματος. Μόνο σκοτάδι βλέπουμε μπροστά μας, μόνο αδιέξοδο, μόνο μια τεράστια ρουφήχτρα στης οποίας την δίνη έχουμε ήδη μπει και που αχόρταγα μας ρουφά. Οι πολιτικοί μας αδυνατούν ή δεν θέλουν να ανακόψουν την καταστροφική μας πορεία. Τα λάθη μας πολλά και οι ευθύνες μας πολλές και από πολλούς ομολογημένες. Αλλά, τι μέλλει γενέσθαι;
Ας παρακαλέσουμε θερμά την Κοσμοσώτειρα Παναγία μας. Εκείνη να μας σκεπάσει για άλλη μια φορά, εκείνη να μεσιτεύσει για μας κι ας μην το αξίζουμε, εκείνη να οδηγήσει το λαό και τους άρχοντές μας. Μπορεί και θέλει και θα βρει τον τρόπο, αλλά πρέπει να την παρακαλέσουμε. Σ΄όλες τις εκκλησιές της πατρίδας μας ψάλλονται τούτες τις μέρες οι Παρακλήσεις στη Χάρη της. Ας τρέξουμε να προσευχηθούμε μ' αυτό το αίτημα πρώτο απ' όλα: "Υπεραγία Θεοτόκε, την Ελλάδα μας σώσε".





"Των λυπηρών επαγωγαί χειμάζουσι την ταπεινήν μου ψυχήν 
και συμφορών νέφη την εμήν καλύπτουσι καρδίαν, Θεονύμφευτε, 
αλλ΄η Φως τετοκυία το θείον και προαιώνιον, 
λάμψον μοι το Φως το απρόσιτον".

"Οι μισούντες με μάτην βέλεμνα και ξίφη και λάκκον ηυτρέπισαν 
και επιζητούσι το πανάθλιον σώμα σπαράξαι μου 
και καταβιβάσαι προς γην, Αγνή, επιζητούσιν, αλλ΄εκ τούτων προφθάσασα, σώσον με!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: