Αναγνώστες

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Η αφίσα πόνεσε πολύ γιατί είναι πολλά τα αγέννητα μωρά που ξεπαστρέψαμε!!!!!




Με αφορμή την αποκαθήλωση των αφισών που παρουσίαζαν τα στάδια εξέλιξης του εμβρύου και ...προκάλεσαν τόσο πολύ το κοινό αίσθημα(!!!) θα ήθελα να εκφράσω τις σκέψεις μου.
1.Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση ακριβώς λόγω της αποκαθήλωσης. Επομένως για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας του marketing: Ό,τι θες να διαφημίσεις, πολέμησέ το! Θα το γιγαντώσεις!
2.Επί του θέματος: Η αφίσα πολύ διακριτικά παρουσίασε το αγέννητο παιδί ως οντότητα ανθρώπινη εν εξελίξει. Δεν καταδίκασε καμιά γυναίκα. Αλλά προκάλεσε τόσες αντιδράσεις! Γιατί; Δεν είναι ανθρώπινη ύπαρξη το έμβρυο; Τι είναι, ένα μόρφωμα κυττάρων; ένας όγκος που απλά μπορεί να αφαιρεθεί; Πώς θα δημιουργηθεί ένας άνθρωπος; Ξαφνικά θα δούμε μπροστά μας ένα νεογέννητο μωρό ή έναν ώριμο ενήλικο; Η ζωή ξεκινάει από την ένωση των δύο γεννητικών κυττάρων και εξελίσσεται ως την τελευταία πνοή του ανθρώπου -μάλλον ούτε εκεί σταματάει, απλώνεται στην αιωνιότητα, γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι μια αιώνια ύπαρξη με αρχή, αλλά δίχως τέλος. Αλλά ας μείνουμε στο σώμα μας. Πού θα τοποθετήσουμε την αρχή αν όχι στην ακρότατη σύλληψη; Ποιος μπορεί να πει ότι το συλληφθέν γίνεται άνθρωπος μετά τον τρίτο μήνα χωρίς να είναι αυθαίρετος; Αυτό το αρχικό σύμπλεγμα κυττάρων που εμπεριέχουν εν δυνάμει την ολοκληρωμένη ανθρώπινη υπόσταση πρέπει κάπου να προφυλαχθεί, δεν μορεί να αιωρείται στον αέρα. Χρειάζεται μια ζεστή φωλιά όπου θα προστατευθεί ώστε να τραφεί, να αναπτυχθεί, να ολοκληρώσει την ανάπτυξή του ως τη στιγμή που θα μπορέσει να επιβιώσει στο εξωτερικό περιβάλλον. Η σοφία του Θεού διάλεξε την μήτρα της γυναίκας την οποία ανάλογα διαμόρφωσε, εξόπλισε, σχεδίασε. Βλέπουμε και σε όλα τα θηλαστικά ζώα την ανάλογη πορεία. Έτσι είναι η φύση, έτσι είναι η δημιουργία. Η μήτρα είναι όργανο της γυναίκας, αλλά το εν αυτή κυοφορούμενο δεν είναι πια μέλος δικό της. Είναι μια ξεχωριστή ανθρώπινη ύπαρξη!!!!
3.Αν το έμβρυο είναι άνθρωπος, η διακοπή της κύησης σε οποιαδήποτε φάση της είναι ανθρωποκτονία. Η έκτρωση είναι ανθρωποκτονία. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, είτε μας ξεβολεύει, είτε μας δημιουργεί ενοχές, είτε κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά, είτε βρίζουμε, είτε κατεβάζουμε τις αφίσες, είτε τις νομιμοποιήσαμε, οι εκτρώσεις είναι ανθρωποκτονίες και μάλιστα ειδεχθείς, γιατί το δολοφονούμενο είναι όχι απλά ανυπεράσπιστο, είναι κυριολεκτικά παραδομένο στη δική μας προστασία.
4.Η ανθρωποκτονία διαπράττεται στο σώμα της γυναίκας κι εκείνη έχει το τελευταίο λόγο, αλλά η ευθύνη δεν είναι μόνο δική της, ούτε καν κυρίως δική της. Εδώ θα μείνω και θα φωνάξω δυνατά!!!! Έχουμε φτιάξει μια υποκριτική, μια γελοία κοινωνία. Πρώτον αφήσαμε τα παιδιά μας ανενημέρωτα και ελεύθερα να επιδοθούν στο σεξ από τα 13 τους. Οικογένεια, σχολείο, μέσα ενημέρωσης (αυτά κι αν έχουν τεράστια ευθύνη, έχουν αναγάγει το ελεύθερο σεξ στο κύριο ζητούμενο της ζωής μας) κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η εκκλησία φωνάζει, αλλά ποιος την ακούει; είναι οπισθοδρομική, είναι χριστιανοταλιμπάν, είναι ανελεύθερη!!! Όταν έρθει η αθέλητη εγκυμοσύνη -και φυσικά θα έρθει γιατί τα μικρά παιδιά δεν έχουν την ωριμότητα, ούτε την ετοιμότητα, ούτε την επαρκή γνώση για να προφυλαχθούν- η εύκολη λύση είναι να κουκουλώσουμε, να ξεμπερδέψουμε με το ανεπιθύμητο! Πρώτοι οι γονείς της κοπέλας θα την προτρέψουν σ' αυτό. Αλλά δεν προβαίνουν μόνο οι ανήλικες στην έκτρωση. Και ώριμες γυναίκες και παντρεμένες θεωρώντας για πολλούς λόγους μια εγκυμοσύνη ανεπιθύμητη σπεύδουν να την διακόψουν ελαφρά τη καρδία.
Τι να πω και για τους άντρες "πατεράδες" που την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια ή πιέζουν την γυναίκα να κάνει την έκτρωση γιατί η εγκυμοσύνη τους ξεβολεύει και τους δημιουργεί δυσβάσταχτες υποχρεώσεις! Αυτοί κι αν έχουν τεράστια ευθύνη!!!!!
Αλλά και οι γιατροί πώς θα εξιλεωθούν; Η "μάνα" και το περιβάλλον της  τελούν υπό σύγχυση και ταραχή. Έχουν ένα άλλοθι! Οι γιατροί παρόλο που έδωσαν τον αυστηρότατο όρκο του Ιπποκράτη όχι απλά διαπράττουν τον φόνο, αλλά χρυσοπληρώνονται. Θα τους χαρακτήριζα πληρωμένους δολοφόνους. Δεν είναι;
5.Αν μια κοπέλα κρατήσει το μωρό της και αναλάβει το σταυρό της μονογονεϊκότητας, θα έχει δίπλα της να σέρνεται την, όχι πάντα σιωπηλή, επίκριση μιας ανόητης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που μιξοκλαίει και συνταράσσεται τάχα όταν ένα νεογέννητο εκτεθεί ή σκοτωθεί από μια παραλογισμένη λεχώνα μάνα που γέννησε μόνη της, που απελπίστηκε, που έπαθε κατάθλιψη, αλλά ανέχεται χωρίς αντίδραση τις δεκάδες χιλιάδες δολοφονίες των αγέννητων μωρών! Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ με τα πιο μεγάλα γράμματα και την πιο δυνατή επιβράβευση αξίζουν όλες εκείνες οι γυναίκες που σε πείσμα των δυσκολιών κράτησαν τα μωρά τους και τα μεγάλωσαν και τα ανασταίνουν με την αγάπη τους! Όλοι μας πρέπει να είμαστε δίπλα τους όχι με λόγια, με έργα. Μια αγκαλιά ανοιχτή!
6.Η έκτρωση υπό προϋποθέσεις -που φυσικά κανείς δεν σέβεται- επιτρέπεται από την πολιτεία διά νόμου. Είναι νόμιμη!!! Αυτό δεν σημαίνει πως είναι χωρίς συνέπειες για όποιον την διαπράττει -ξαναλέω δεν είναι μόνο η μάνα υπεύθυνη. Έχουμε πάρα πολλές μαρτυρίες γυναικών που βασανίζονται από ενοχές και πολύ πόνο ως το τέλος της ζωής τους. Πεθαίνει ένα σκυλάκι και πονάς. Σκέψου να πεθαίνει το παιδί σου με δική σου ανοχή και συγκατάθεση. Αυτό δεν ειναι πόνος, είναι ένα ασήκωτο βάρος, μια ισόβια χαίνουσα πληγή. Η περιβόητη αφίσα προκαλεί ενοχές, γι' αυτό την κατέβασαν άρον-άρον. Πόνεσε πολύ γιατί είναι πολλά τα αγέννητα μωρά που με φριχτό τρόπο ξεπαστρέψαμε.
7.Δεν κατηγορώ καμιά γυναίκα. Κατηγορώ αυτό το άθλιο σύστημα, αυτό το κατάντημά μας ως κοινωνίας!!! Έχουμε όλοι ευθύνη τεράστια. Πρέπει να συνέλθουμε. Να λογικευθούμε. Να συγκρατηθούμε κι ας πονέσουμε!!!! Το δυνατό φρενάρισμα πάντα πονάει, συγκλονίζει, αλλά είναι σωτήριο! Τι μπορεί να γίνει; Θα γράψω κάποιες προτάσεις κι ας με θεωρήσουν γραφική!
α)Πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση των παιδιών μας, όχι μόνο για τα μέσα αντισύλληψης, αλλά για να αποφύγουν τις πρώιμες σεξουαλικές σχέσεις. Μαζί με την ηδονή χέρι-χέρι πάει και η οδύνη των συνεπειών. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε καλά, μικροί -μεγάλοι. Δεν μπορεί να έχουμε μόνο ορμές και παρορμήσεις, πρέπει να προτάσσουμε τη λογική και να αναλογιζόμαστε τις συνέπειες. Κι όμως έχουμε περάσει στα παιδιά μας το ισχυρότατο μήνυμα: Κάνε ό,τι θέλεις, ό,τι σου αρέσει. Δεν υπάρχουν συνέπειες. Τις κουκουλώνουμε. Τις σβήνουμε. Όμως οι συνέπειες υπάρχουν. Όταν πέσεις από 10 μέτρα ύψος η βαρύτητα θα προκαλέσει μια ισχυρή σύγκρουση με το έδαφος και θα σπάσεις πόδια, χέρια, κεφάλι. Δεν μπορείς να αποφύγεις τον τραυματισμό μόνο και μόνο επειδή δεν τον θέλεις.
β)Να δημιουργηθούν δομές προστασίας της αγάμης μητέρας και να διευκολυνθεί η υιοθεσία. Πάμπολλα άτεκνα ζευγάρια θα αγκάλιαζαν ένα ή και περισσότερα παιδάκια αν τους δινόταν η ευκαιρία. Γέννησε το παιδάκι σου και δώσ' το για υιοθεσία, αν δεν μπορείς να το μεγαλώσεις!!!
γ)Τον πόνο που αφήνει στην ψυχή της μάνας η έκτρωση - όταν συνειδητοποιήσει τί έκανε- μπορεί ένα σπουδαίο φάρμακο να τον καταπραΰνει, μάλλον να τον απαλείψει. Ποιο είναι αυτό το φάρμακο; η μετάνοια και η ειλικρινής εξομολόγηση!!! Η Χάρις του Θεού αυτή μόνη θεραπεύει την ψυχή του ανθρώπου, μόνη αυτή κλείνει τις πληγές. Έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα, πάρα πολλές μαρτυρίες θεραπευμένων γυναικών. Θα το κάνω πολύ εύκολο και δελεαστικό. Στην κυπριακή τηλεόραση ανέβηκε μια εξαιρετική σειρά την οποία μπορείτε να δείτε στο youtube. Λέγεται ΜΠΛΕ. Δείτε την και θα με θυμηθείτε.
δ)Τέλος θέλω να παρακαλέσω την Εκκλησία να ανοίξει μια θερμή αγκαλιά και να αρθρώσει δυνατό, ξεκάθαρο, αλλά και αγαπητικό λόγο. Δεν φθάνει η καταγγελία, πρέπει να περισσεύει η αγάπη. Εκκλησία δεν είναι μόνο οι ιερείς, είναι και ο πιστός λαός. Όλοι πρέπει ν' ανοίξουμε τις καρδιές μας, να αγαπήσουμε, να συμπονέσουμε, να συντρέξουμε, να νουθετήσουμε. Αλλά τον βηματισμό θα τον δώσει ο επίσκοπος. Ας τελειώνουμε με τα συλλείτουργα και τα βαρύγδουπα λόγια. Ο λαός μας χρειάζεται κατήχηση, επανευαγγελισμό. Σαν τα πρόβατα που δεν έχουν ποιμένα κινούμαστε σ' ένα χαοτικό περιβάλλον.  Δεν αξίζει η πατρίδα μας αυτήν την  κατάντια!!!

*Τα αδύνατα παρά ανθρώποις, δυνατά εστί παρά τω Θεώ!!! Κάποιες φορές όλα φαίνονται μαύρα, απελπιστικά!!! Κι όμως η πίστη και όρη μεθιστάνει! Κράτησε το μωράκι σου μ' εμπιστοσύνη στον Θεό!!! Κι ο Θεός θα σε βοηθήσει!! Κι αυτό το παιδάκι θα είναι η ολοκλήρωσή σου, η δικαίωσή σου, ο δυνατός σου σύμμαχος και συμπαραστάτης και σ' αυτήν και στην άλλη ζωή!!!!
**Η Ελλάδα μας, η ζωή μας φτώχυνε, μαύρισε, μούχλιασε γιατί λιγόστεψαν πολύ τα μωρά γύρω μας, λιγόστεψε η χαρά, λιγόστεψε η ευλογία του Θεού!!!!


1 σχόλιο:

Χρήστος είπε...

Συγχαρητήρια για το κείμενό σου το διάβασα από άλλο ιστολόγιο.
Αυτή η Ενωσις του αγέννητου παιδιού που ανάρτησε την αφίσα δεν το έκανε μόνο για να ενημερώσει αλλά και για να βοηθήσει.
Μίλησες για την Εκκλησία, ο απλός λαός δυστυχώς έχει απογοητευτεί, από τους μητροπολίτες, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα απλοί Ιερείς που αγωνίζονται.
Όλος ο κόσμος πήρε θέση, εκτός από τους μητροπολίτες (φωνή ιχθύος).
Εδώ δεν έχουν πάρει θέση όταν προσβάλλεται χυδαίος στα θέατρα Ο ΚΎΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΎΣ ΧΡΙΣΤΌΣ.
Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΌΣ ΠΑΤΉΡ ΑΘΑΝΆΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΊΟΣ σε μία ομιλία του έλεγε μην περιμένετε από εμάς τους Ιερείς να σωθείτε
(Εννοούσε τους επισκόπους).
Και όσο για τους αντίχριστους που μας κυβερνάνε.
Θα πω ένα ποίημα από τους φίλους των πολύτεκνους που διάβασα.
Δεν τα θέλουν τα παιδάκια
Προτιμούνε τα σκυλάκια
Για Θεό έχουν την κοιλιά τους
Και μία πέτρα στην καρδιά τους.