Αναγνώστες

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Προσκλητήριο Αγάπης Έλαβα το εξής λιτό μήνυμα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Σώμα Φίλων ΑμεΑ σας προσκαλεί στα εγκαίνια του νέου χώρου
που θα στεγάσει το πρόγραμμα «Δημιουργία & Γνώση για όλους»,
το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:00.
Θα ήταν μεγάλη μας τιμή να παρευρεθείτε στην εκδήλωση.
Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!
Διεύθυνση: Βιθυνίας 30 (Κάτω Τούμπα, περιοχή Μπότσαρη- Παπάφη)
Τηλ. Επικοινωνίας: 2310. 838-790, 6976579364, 6994567297

και απαντώ: είναι δική μας η τιμή να μας προσκαλούν αυτά τα υπέροχα νέα παιδιά που σε πείσμα της εγωιστικής και καταθλιπτικής εποχής μας έχουν κάνει βίωμα και χαρούμενη πραγματικότητα την εθελοντική προσφορά, τη δημιουργικότητα, την ανιδιοτελή αγάπη. Κι ο Θεός επιχαίρει και τους ευλογεί. Το πρώτο μικρό τους στέκι έγινε μεγαλύτερο, αλλά και πάλι αποδείχθηκε ανεπαρκές. Και τώρα αξιώνονται να μετεγκατασταθούν  και να εγκαινιάσουν το νέο χώρο που είναι πολύ πιο μεγάλος και λειτουργκός, ιδιαίτερα φροντισμένος με τη δική τους προσωπική εργασία, με την ακούραστη αγάπη τους. Ας είμαστε όλοι εκεί με τη δική μας προσφορά αγάπης.


Το Σωματείο Φίλων Α.ΜΕ.Α είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε στις 9 Απριλίου του 2010 με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης υπ’ αριθμό 11842 και με Α.Μ. Σωματείου 8905. Τα ιδρυτικά μέλη του είναι απόφοιτοι πανεπιστημιακών τμημάτων που σχετίζονται με τον τομέα της ειδικής αγωγής και ασχολούνται χρόνια με την αναπηρία (εργαζόμενοι σε ιδρύματα και σχολεία, συνοδοί σε κατασκηνώσεις, εθελοντές σε οργανώσεις). Βασικός στόχος της Δράσης για το Κάτι Άλλο, είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, της ανισότητας - διακρίσεων σε άτομα με αναπηρία και η ενημέρωση τόσο των ίδιων των ατόμων όσο και της κοινωνίας. Για την εξυπηρέτηση του στόχου αυτού εκμισθώθηκε και διαμορφώθηκε συγκεκριμένος χώρος, όπου στεγάζεται το Σωματείο.
 
 
Από τον Σεπτέμβριο του 2010 το Σωματείο δραστηριοποιείται στην παροχή απογευματινής απασχόλησης και ψυχαγωγίας σε ΑμεΑ. Η ενέργεια αυτή δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να βγουν από το σπίτι τους ή τους χώρους φιλοξενίας τους και να συμμετέχουν δημιουργικά σε εργασίες ανάλογες του νοητικού τους επιπέδου και της φυσικής τους αναπηρίας. Συγχρόνως τους παρέχεται η ευκαιρία να διασκεδάσουν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, αλλά και με τους εθελοντές του προγράμματος, σαν μια μεγάλη παρέα. Με λίγα λόγια, προωθείται η κοινωνικοποίηση των νέων με ειδικές ανάγκες ενώ συγχρόνως αναπτερώνεται η αυτοπεποίθηση τους, αφού νιώθουν πως δημιουργούν και προσφέρουν όπως όλοι μας. 

 
 
Το πρόγραμμα αυτό όμως, παράλληλα, διευκολύνει και το έργο των οικογενειών μέσω της εξασφάλισης ελεύθερου χρόνου και παρέχει υποστηρικτικές δομές και υπηρεσίες σε ιδρύματα. Έτσι το Σωματείο σε συνεργασία με την Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας του Αγίου Παντελεήμωνα έχει αναλάβει την αποϊδρυματοποίηση, κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευση- ψυχαγωγία δύο νέων που φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο χώρο. Επίσης συνεργάζεται με την Ένωση Σπαστικών Βορείου Ελλάδος και με το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων.

*Περισσότερες φωτογραφίες και ειδήσεις θα έχουμε αμέσως μετά την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: