Αναγνώστες

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Καλή φώτιση, Αλέξη, μ' όλη μου την καρδιά!

3012xeil1.jpg

Μήπως μπορείτε να καταλάβετε τι απεικονίζει η παραπάνω φωτογραφία;
Πρόκειται για τον Καθεδρικό Ναό του Μάαστριχτ, ένα ιστορικό κτίριο του 13ου αιώνα, ο οποίος έχει μετατραπεί σε πολυτελή καφετέρια. 
Στο Ιερό και μάλιστα γύρω από την Αγία Τράπεζα, πάνω στην οποία παραμένει ο χαραγμένος σταυρός -και η Τράπεζα εξάλλου έχει σχήμα σταυρού- κάθονται οι θαμώνες και απολαμβάνουν τον καφέ τους, συζητούν περί ανέμων και υδάτων, πιθανόν βωμολοχούν, φλερτάρουν... 
Δεν ξέρω γιατί θέλουμε τόσο πολύ να παραμείνουμε σ' αυτήν την Ευρώπη, την αποχριστιανοποιημένη, την άθεη, την νεοταξική.
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης: "Η παπική και η προτεσταντική έκφραση του χριστιανισμού που αποσχίστηκε από την αρχέγονη ορθόδοξη πηγή της, έχει οδηγήσει τους δυτικοευρωπαίους στην αθεΐα και ακόμα χειρότερα σε κάθε λογής θρησκευτικές αιρέσεις με όλες τις ψυχοφθόρες συνέπειες αυτής τη εξέλιξης. Σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία ακόμα και η Γαλλία, χριστιανικοί ναοί γίνονται αίθουσες διασκέδασης, αποθήκες, γυμναστήρια ακόμα και…οίκοι ανοχής!!!
Ειδικά στην Γερμανία, σύμφωνα με μια έρευνα του περιοδικού Σπίγκελ, τα κρούσματα μετατροπής ναών σε γυμναστήρια συνεχώς αυξάνονται. Συγκεκριμένα η εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Rakvere, του Αγίου Μαρτίνου στο Moringen, περιοχής Göttingen, του Αγίου Νικολάου στο Hameln και του Αγίου Νικολάου στο Heilbronn, έγιναν… γυμναστήρια. Παράλληλα στο Βερολίνο πολλές εκκλησίες καθολικών και διαμαρτυρόμενων έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ οι εκκλησίες στις περιοχές Mönchengladbach και Stadtteil Rheydt, έγιναν μουσουλμανικά τεμένη. Εδώ φαίνεται και η ανησυχητική επέλαση του Ισλάμ, καθώς ήδη σε όλη την Γερμανία λειτουργούν επίσημα 159 μουσουλμανικά τεμένη, ενώ την περίοδο αυτή κτίζονται άλλα 128, εκτός από τα μη δεδηλωμένα που είναι χιλιάδες. Παράλληλα υπάρχουν και λειτουργούν 2.500 μετζίτ, δηλαδή αίθουσες προσευχής στο Ισλάμ".
3012xeil.jpg

Τα μηνύματα  είναι πολύ ανησυχητικά, εχθρικά θα έλεγα.
 Ίσως γι' αυτό οι "εταίροι" μας μάς στραγγίζουν. Δεν βρίσκω καταλληλότερο ρήμα. Και ίσως χωρίς να το καταλαβαίνει, χωρίς να το συνειδητοποιεί, ίσως και χωρίς να τον εκφράζει, ο πρωθυπουργός μας, ο Αλέξης Τσίπρας, καλείται να υπερασπιστεί τη διαφορετικότητα της Ελλάδας που πηγάζει από την ορθόδοξη πίστη μας και είναι σκάνδαλο και κόκκινο πανί για τους Ευρωπαίους.
Χθες πριν φύγει για τις Βρυξέλλες, απηύθυνε μήνυμα στον ελληνικό λαό. Εκείνη την ώρα παρακολουθούσα τηλεόραση και τον είδα. Αυθόρμητα, από καρδιάς, τον σταύρωσα τρεις φορές , και του ευχήθηκα να κάνει το καλύτερο για την Ελλάδα!
Ας τον φωτίσει ο Θεός. Μπορεί ο νεανικός του ενθουσιασμός και το ασυνθηκολόγητο της αριστερής συνειδήσεώς του να γίνουν στο σχέδιο του Θεού θύρες, έξοδοι σωτήριας διαφυγής για τον ορθόδοξο λαό μας.
Καλή φώτιση, Αλέξη, μ' όλη μου την καρδιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: