Αναγνώστες

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Πώς περιμένουμε να δούμε άσπρη μέρα!!!

   

   Διάβαζα κάπου για πολλοστή φορά-γιατί είναι ο αγαπημένος μου και ο απόλυτα σεβαστός Κυβερνήτης- σχετικά με τη ζωή, το έργο και τις ρήσεις του Ιωάννη Καποδίστρια. Μεταξύ των άλλων διαβάζω το εξής -κάτι που είναι μαρτυρημένο και απόλυτα βεβαιωμένο πως το έκαμε και πράξη:
     "Εφ' όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν".
    Και φέρνω στο νου μου την σύγχρονη πραγματικότητα στην χειμαζόμενη Ελλάδα, σκέφτομαι τους συνταξιούχους βουλευτές που ζητούν αναδρομικά, τους δικαστικούς που δικαιώνουν εαυτούς και αρνούνται τις μειώσεις στους μισθούς τους, τους εκατομμυριούχους υπουργούς που τους διαφεύγουν έτσι απλά κάποια εκατομμύρια από το "πόθεν έσχες" τους και δεν τρέχει και τίποτα μοσχοπαίρνουν και τους παχυλούς μισθούς τους και άπειρες άλλες περιπτώσεις απληστίας και υπερβολικού πλουτισμού και δεν μπορώ να μην αναστενάξω και να μην πω:
    "Μας έστειλε ο Θεός τον καλύτερο στην ανατολή της ζωής μας ως ανεξάρτητου κράτους. Εμείς τον καθαρίσαμε μέσα σε τρία χρόνια. Πώς περιμένουμε να δούμε άσπρη μέρα!!!".


2 σχόλια:

Ωραιοζήλη! είπε...

Καλή χρονιά Σταυρούλα μου!
Πολύ εύστοχη η ανάρτηση σου σήμερα...δυστυχώς πάμε από το κακό στο χειρότερο.
Ο Θεός να μας φυλάει και να μας δίνει δύναμη!
Καλή Φώτιση να έχουμε!

Λήμνος είπε...

Καλή χρονιά! καλή φώτιση σε όλους μας! Αυτή μας χρειάζεται πρώτ' απ' όλα!