Αναγνώστες

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Εν φυλακή ήμην και ήλθες προς με, Γερβάσιε!!!!


Η πρόσφατη επίσκεψή μας στην Οσία Ξένη, την αδελφότητα που έχει ταχθεί στην διακονία των φυλακισμένων, μας συγκλόνισε. (Πολύ φτωχό το ρήμα...) Ένα τεράστιο έργο, γνωστό σε πολλούς, αλλά και άγνωστο σε πολύ περισσότερους, που εδώ και σαράντα χρόνια επιτελείται συστηματικά και ταπεινά εντός και εκτός Ελλάδος. 16.500 αποφυλακίσεις απόρων κρατουμένων λόγω χρεών, συμπαράσταση των οικογενειών τους, πνευματική βοήθεια και καλλιέργεια των φυλακισμένων ώστε να οδηγηθούν σε μετάνοια και έντιμο βίο. Μπορείτε σ' αυτόν τον σύνδεσμο εδώ να βρείτε το επίσημο site της αδελφότητας και να παρακολουθήσετε το έργο της. Η δική μου πένα είναι φτωχή κι αδύναμη για να μπορέσει να παρουσιάσει αυτό το γιγάντιο έργο.

Μόνο θα ήθελα να κάνω γνωστό το Μουσείο, που πριν από λίγες ημέρες εγκαινιάσθηκε στις εγκαταστάσεις της Οσίας Ξένης για να στεγάσει τα ευχαριστήρια δώρα των φυλακισμένων προς τον αγαπημένο προστάτη τους, τον πατέρα Γερβάσιο. Σ' έναν πολύ μικρό χώρο διαμορφωμένο έτσι που να θυμίζει κελλιά φυλακής εκτίθενται διάφορα χειροτεχνήματα που δίνουν χειροπιαστή υπόσταση στα ευγνώμονα συναισθήματα των κατασκευαστών τους. 

 
Το εκκλησάκι της Οσίας Ξένης

Η Οσία Ξένη, ξένη για τον κόσμο, οικεία του Θεού

Ο πολυσέβαστος γέροντας, μια μορφή αγιασμένη! 
Πήραμε την ευχή του ως πολύτιμο δώρο!

Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά, το μικρό εκκλησάκι, 
εσωτερικά αγιογραφημένο μόνο με αγίους 
που υπήρξαν πόρνες και ληστές μετανοημένοι,
οίτινες προάγουσιν ημάς εις την Βασιλείαν των Ουρανών!



"Κύριε, ο τον ληστήν συνοδοιπόρον λαβών..."
"Σήμερον μετ' εμού έση εν τω Παραδείσω!"


Ζωγραφιές κρατουμένων


Το ρολόι είναι προσφορά του Χριστόδουλου Ξηρού

Πολύ χαρακτηριστική αποτύπωση της αγάπης του πατρός, 
της σφιχτής χειραψίας πίσω από τα κάγκελα!

Πανέμορφα έργα των γυναικών στη φυλακή της Θήβας

Από τη Ρουμανία

Στα εγκώμια ο Κύριος παρομοιάζεται με τον πελεκάνο που τρυπάει την πλευρά του για να θρέψει - πεθαίνοντας ο ίδιος - με το αίμα του τα παιδιά του. Μιμούμενος τον Κύριό του και ο π.Γερβάσιος πρόσφερε όλη του τη ζωή και την αγάπη στα πληγωμένα παιδιά του Θεού που τα έκαμε δικά του.


Πολύ όμορφοι πίνακες κρατουμένων, δώρα στον παππούλη τους.





Η κάρτα που έστειλε ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης με ευχές κάποια Χριστούγεννα. Ο Κωνσταντίνος είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα της προσφοράς του πατρός. Αξίζει να διαβάσετε αυτή την ανάρτηση! https://stavkoum.blogspot.com/2010/05/blog-post_20.html

Ένα μπουκέτο από κρατούμενο στη φτωχή Μαδαγασκάρη, φτιαγμένο με σφουγγάρια και στηριγμένο σε πόδια πουλιών.
Το δώρο του φτωχού το πιο πολύτιμο, σαν τον οβολό της χήρας!

Άπειρες οι τιμητικές διακρίσεις...και λίγες είναι...


Τα εκθέματα κάτω από τους φεγγίτες των κελλιών! Μια όμορφη σημειολογική παρουσίαση!


Η όμορφη αυτή κορνίζα είναι φτιαγμένη με εφημερίδες και βαμμένη με τα υπολείμματα του καφέ.

Ο πατήρ Γερβάσιος!



Όσα και να γραφούν για τον πατέρα Γερβάσιο είναι λίγα. Και είναι τόσο ταπεινός, τόσο απλός! Γερμένος πια από τα χρόνια, με πόδια σακατεμένα! Κι όμως η ψυχή του πανάλαφρη, χαρούμενη, έτοιμη για τον μεγάλο γάμο με τον Νυμφίο της Χριστό που τόσο αγάπησε και με τόση προθυμία διακόνησε.
Αλλά θα ήταν τεράστια παράλειψη να μην αναφέρουμε με μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό την κοπιώδη προσπάθεια και αφοσίωση των αδελφών της Οσίας Ξένης. Το έργο τους τεράστιο, όχι μόνο στη διακονία των φυλακισμένων αλλά και στην ιεραποστολή εντός "των τειχών". Σε μια Ελλάδα που αποχριστιανίζεται συστηματικά οι αδελφές με κατηχητικά, κύκλους, κατασκηνώσεις, ομιλίες, εκκλησιασμούς, με ένα έργο ακατάπαυστο είναι "φως και άλας της γης". Είναι το επιτελείο του πατρός Γερβασίου. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του έναν πόλεμο. Ο στρατηγικός νους χρειάζεται τους άξιους επιτελείς του. Και οι αδελφές είναι πανάξιες. Ο Θεός να τις χαριτώνει και να τις ενισχύει. 
Ευγνώμονες και συγκλονισμένοι, ας παρακαλούμε τον Θεό να τις ενισχύει και να δίνει συνέχεια σ' αυτό το έργο και φυσικά ας στηρίζουμε υλικά αυτή την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: