Αναγνώστες

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Αντιφάσεις και υποκρισίες


1."Απογοητευτικά τα στοιχεία του ΟΗΕ για την Ελλάδα: Ο πληθυσμός της το 2020 μειώθηκε κατά 50.401 άτομα σε ποσοστό 0,48%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας ανέβηκε στα 45,6 έτη. Μια πόλη σαν τη Λαμία εξαφανίστηκε. ..Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ η Ελλάδα καταγράφει μείωση πληθυσμού για 10η συνεχή χρονιά. Συνολικά από το 2010 μέχρι και το 2020 ο πληθυσμός έχει μειωθεί κατά περίπου μισό εκατομμύριο 464.583 (άτομα). Η τελευταία χρονιά που ο πληθυσμός  της Ελλάδας είχε καταγράψει αύξηση - έστω και μικρή - ήταν το 2010 όταν είχαμε αύξηση 5.682 άτομα καθώς εκείνη τη χρονιά καταγράφηκαν 114.766 γεννήσεις και 109.084 θάνατοι".

Το δημογραφικό το αμεσότερο πρόβλημα της χώρας μας, μια θηλειά στο λαιμό μας, που κανείς δεν προσπαθεί να την χαλαρώσει. Κανείς δεν μιλάει για την ταμπακιέρα.

Επιτροπές, μέτρα, αγωνία για τον λοιμό που απειλεί τις ζωές μας (αναγκαία, δεν λέω). Αλλά για την μεγάλη παράμετρο της εθνικής καταστροφής απόλυτη σιγή (ιχθύος). Τα κανάλια που ψάχνουν θέματα για να τα ξεσκονίζουν από όλες τις πλευρές...τσιμουδιά!!! Οι εκτρώσεις στα ύψη, οι γεννήσεις στα βάθη!  Η χώρα των γερόντων! Η χώρα χωρίς μέλλον! "Από το 1955 υπάρχει σταδιακή αύξηση της ηλικίας και εάν συνεχιστεί αυτή η τάση μετά από 50 χρόνια ο μέσος όρος θα αγγίζει ή θα ξεπερνάει τα 80 έτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται στατιστικά αλλά και πραγματικά για τον πληθυσμό, τη δυναμική του αλλά και την επιβίωση του". Ακούει κανείς;;;;!!!!!

2.Μάρτυρες γινόμαστε τις τελευταίες ημέρες καταγγελιών για επώνυμους που έχουν προβεί σε σεξουαλική -ή και άλλου είδους-  κακοποίηση υφισταμένων τους ή γενικότερα ανθρώπων που βρίσκονταν σε ασθενέστερη θέση. Συμφωνώ με την αποκάλυψη των αηδιαστικών και εκβιαστικών συμπεριφορών. Από την άλλη όμως μεριά όλη η κουλτούρα μας έχει γίνει, με την τεράστια συμβολή των μέσων επικουνωνίας και του διαδικτύου, κουλτούρα του σεξ και της αθλιότητας. Κανένας φραγμός, όλα αποδεκτά στις οθόνες! Γιατί τότε μας προκαλεί εντύπωση η θλιβερή πραγματικότητα; Όταν ταΐζουμε τον αχόρταγο ανήθικο "λύκο" που έχουμε μέσα μας με κάθε είδους διαστροφικές εικόνες, αυτός ο λύκος θα θεριέψει και δεν θα συγκρατείται με τίποτα. Έχουμε κι άλλον λύκο* μέσα μας, τον καλό καγαθό. Θυμόμαστε να του ρίξουμε λίγη τροφή, με ένα ωφέλιμο ανάγνωσμα, με μια οικοδομητική ομιλία ή συζήτηση, με πνευματικό αγώνα; Ο άνθρωπος είναι "ζώον θεούμενον". Μπορεί να μείνει ένα κτήνος! Μπορεί να γίνει θεός! Η εποχή μας τον προτιμάει κτήνος! Αλλά θρηνεί υποκριτικά για τις συνέπειες...

*Ινδιάνικη ιστορία: -Έχουμε, παιδί μου, δυο λύκους μέσα μας, έναν καλό κι έναν κακό. Αυτοί οι δυο παλεύουν ασταμάτητα. -Και ποιος θα νικήσει, παππού μου; -Αυτός που τον ταΐζουμε περισσότερο, παιδί μου!  "Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω..."

**Το δημογραφικό είναι τεράστιο θέμα και δεν αφορά μόνο τις κυβερνήσεις μας που το αντιμετωπίζουν ως μη ον και μάλλον πολεμούν την τεκνογονία. Αφορά τον καθένα μας.  Πρέπει να γίνει αγωνιώδες ερώτημα μέσα μας: Τι αφήνουμε πίσω μας; Τι πατρίδα; Οι Σπαρτιάτισσες παρέδιδαν την ασπίδα στα παιδιά τους αποχαιρετώντας τους με χαρά στον θάνατο.  Έκαναν παιδιά για να πεθάνουν για την πατρίδα! Η πατρίδα πάνω απ' όλα. Εμείς καλούμαστε να κάνουμε παιδιά για να ζήσουν στην πατρίδα μας, για να ζήσει η πατρίδα μας! Τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ κι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους πολύτεκνους νεόυς γονείς!











 

Δεν υπάρχουν σχόλια: