Αναγνώστες

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ο φίλος ημών Λάζαρος κεκοίμηται

Ο φίλτατος Λάζαρος, ο εγκρατής και ασκητικός, ο εγκάρδιος, ο στοχαστικός, ο δάσκαλος που αγάπησε σαν δικά του παιδιά τους εκατοντάδες μαθητές του, έκλεισε τα μάτια σ' αυτόν τον οδυνηρό πλανεμένο κόσμο. Σίγουρα η ανάλαφρη ψυχούλα του θα άκουσε την αγαπημένη φωνή του μεγάλου Διδασκάλου "Λάζαρε, δεύρο έξω!" να τον προσκαλεί στα ολόφωτα παραδείσια δώματα της Βασιλείας Του, όπου τελειώνουν οι λύπες, τα βάσανα κι οι στεναγμοί.
Με το "Χριστός Ανέστη" προπέμφθηκε από εμάς για να βρεθεί στην αγκαλιά του Αναστημένου Ιησού προς την οποία όλη του τη ζωή "ηπείγετο αγαλλoμένω ποδί".
"Καλοστρατιά" να έχεις, Λάζαρε Καραγιαννίδη!

4 σχόλια:

Adriano είπε...

Πολέμησε τον καλό αγώνα, τερμάτισε τον αγώνα, διατήρησε την πίστη.

Στο εξής, το στεφάνι της δικαιοσύνης που είναι αποθηκευμένα, που ο Κύριος, ο δίκαιος κριτής, θα δώσω σε εκείνη την ημέρα: και όχι μόνο εμένα αλλά και σε όλους όσους αγαπούν εμφανίζονται του.
2 Τιμόθεο 4:7-8

Ο Θεός να ευλογεί το Σαββατοκύριακό σας!
Adriano.

Combati o bom combate, acabei a carreira, guardei a fé.

Desde agora, a coroa da justiça me está guardada, a qual o Senhor, justo juiz, me dará naquele dia; e não somente a mim, mas também a todos os que amarem a sua vinda.
2 Timóteo 4:7-8

DEUS abençoe seu final de semana!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Θυμάμαι στο ταξίδι μας στον Πόντο πώς πήγε και ξαναβρήκε το πατρογονικό του σπίτι. Αιωνία η μνήμη του!
Αν θέλεις, διόρθωσε εκείνο το "αγαλλομένω"...

Λήμνος είπε...

Αντώνη, ευχαριστώ για τη διόρθωση. Είναι απίστευτος ο δαίμονας του τυπογραφείου.
Ο κ.Λάζαρος είχε πάει στη Havza, αυτό ήταν το χωριό του πατέρα του. Ένα πάμφτωχο μέρος που μας το περιέγραφε η Φυλλίτσα που τον είχε συνοδεύσει. Πήρε και λίγο χώμα για το μνήμα του πατέρα του. Σήμερα ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων θα θυμόμαστε και τη δική του κοίμηση.

Λήμνος είπε...

Aγαπητέ, Adriano, δεν ξέρω τη γλώσσα σου για να σου απαντήσω. Σου εύχομαι επίσης ευλογημένο Σαββατοκύριακο. Ο θεός να σε ευλογεί και να σε δυναμώνει. Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.