Αναγνώστες

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως τα βλέπουμε

Δύο άγγελοι που ταξίδευαν σταμάτησαν να περάσουν την νύχτα στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας.
Η οικογένεια ήταν αγενής και αρνήθηκε στους αγγέλους να μείνουν στο δωμάτιο των ξένων της βίλας.
Αντιθέτως, έδωσαν στους αγγέλους ένα μικρό μέρος σε ένα κρύο υπόγειο. Καθώς εκείνοι τακτοποιούσαν τα στρώματά τους στο σκληρό πάτωμα, ο μεγαλύτερος άγγελος είδε μια τρύπα στον τοίχο και την επισκεύασε. Όταν ο μικρότερος άγγελος τον ρώτησε γιατί, ο μεγαλύτερος απάντησε: «Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται».
Την επόμενη νύχτα οι δύο άγγελοι ήρθαν να ξεκουραστούν σε ένα πολύ φτωχικό σπίτι. Ο αγρότης και η γυναίκα του, παρά τη φτώχεια τους, ήταν πολύ φιλόξενοι. Αφού μοιράστηκαν τη λίγη τροφή που είχαν, οι δύο άγγελοι κοιμήθηκαν στο κρεβάτι τους όπου μπορούσαν να έχουν μια ξεκούραστη νύχτα.

Το πρωί που ξύπνησαν οι άγγελοι βρήκαν τον αγρότη και τη γυναίκα του να κλαίνε. Η μοναδική τους αγελάδα, της οποίας το γάλα ήταν το μόνο τους εισόδημα, ήταν νεκρή στο λιβάδι. Ο μικρότερος άγγελος ήταν αναστατωμένος και ρώτησε το μεγαλύτερο, πώς ήταν δυνατόν ν' αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο.
"Ο πρώτος άντρας είχε τα πάντα, αλλά ήταν σκληρός και παρόλα αυτά τον βοήθησες. Η δεύτερη οικογένεια είχε ελάχιστα και όμως ήταν πρόθυμη να μοιραστεί τα πάντα και εσύ άφησες την αγελάδα να πεθάνει…", είπε αναστατωμένος ο νεότερος άγγελος. «Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται», του απάντησε ο μεγαλύτερος.
«Όταν μείναμε στο υπόγειο της βίλας, πρόσεξα πως υπήρχε χρυσός αποθηκευμένος σ΄ εκείνη την τρύπα στον τοίχο. Μιας και ο ιδιοκτήτης ήταν τόσο άπληστος και δεν είχε τη διάθεση να μοιραστεί την καλή του τύχη, σφράγισα τον τοίχο ώστε να μη μπορεί να βρει το χρυσό.
Εχθές τη νύχτα καθώς κοιμόμασταν στο κρεβάτι του αγρότη ήρθε ο άγγελος του θανάτου για τη γυναίκα του, κι εγώ έδωσα στη θέση της την αγελάδα. Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται».
Μερικές φορές αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν τα πράγματα δεν έχουν το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Αν έχουμε πίστη, θα βλέπουμε πίσω από κάθε αναποδιά ένα ωφέλιμο αποτέλεσμα, μια αίσια έκβαση. Μπορεί άλλα να προσδοκούμε, άλλα να ζητάμε και άλλα να λαμβάνουμε, αλλά ας είμαστε για ένα πράγμα βέβαιοι: ο Θεός ξέρει και μπορεί και θέλει να μας χαρίσει το καλύτερο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: