Αναγνώστες

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Έχουν τις ευχές μας και τις προσευχές μας

Ήταν η πρώτη ορκωμοσία κυβέρνησης κατά την παρακολούθηση της οποίας (από τηλεοράσεως βέβαια) αισθάνθηκα την ανάγκη να σηκωθώ όρθια και με δάκρυα να παρακαλέσω το Θεό να φωτίσει και να δυναμώσει τους υπουργούς και όλους μας. Νομίζω πως όλος ο ελληνικός λαός εύχεται και πολλοί ελπίζω πως προσεύχονται να πετύχει αυτή η κύβερνηση. Να υπάρξει κατ' αρχήν ομόνοια και συνεννόηση μεταξύ των τριών συνεργαζόμενων κομμάτων και στη συνέχεια να γίνουν βήματα προόδου, να ξεκολλήσουμε επιτέλους από τον πάτο, να πάρουμε στα χέρια μας με δουλειά, με αποφασιστικότητα, με ελπίδα το μέλλον της πατρίδας μας.
Το τροπάριο που ψάλλεται στην τελετή μιλάει για τον φωτισμό και την "μετάλλαξη" των αγράμματων αλιέων σε πανσόφους τη ενεργεία και επιφοιτήσει του Αγίου Πνεύματος. Μακάρι να συμβεί κάτι ανάλογο. Να μείνουν οι νέοι υπουργοί έξω από τη διαφθορά και τη διαπλοκή και να νοιαστούν, να πονέσουν τον ελληνικό λαό και όχι την τσέπη τους.
Με βρίσκουν σύμφωνη δύο προτάσεις του πρωθυπουργού: η μείωση κατά 30% του υπουργικού μισθού και η έντονη προτροπή του να αποφεύγουν οι υπουργοί την έκθεση στα παράθυρα των καναλιών. (Άραγε αυτές οι ατελείωτες πολιτικές συζητήσεις στα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια βοηθούν τάχα στην ενημέρωσή μας ή ρίχνουν συνεχώς "λάδι στη φωτιά", μας οδηγούν σε διχόνοια και υποσκάπτουν κάθε κυβερνητική προσπάθεια; Αναρρωτιέμαι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: