Αναγνώστες

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Spencer West- συνώνυμο των λέξεων: θέληση, αγώνας, πίστη στη ζωή

Ο τριαντάχρονος σήμερα Spencer από το Τορόντο του Καναδά γεννήθηκε με αγενεσία του ιερού οστού, μια γενετική διαταραχή που δεν επέτρεπε τη φυσιολογική ανάπτυξη του κάτω τμήματος της σπονδυλικής του στήλης, αφού κρατούσε τα πόδια του μονίμως σταυρωμένα. Οι γιατροί ακρωτηρίασαν τα πόδια του κάτω από τα γόνατά του όταν ήταν 3 ετών και δύο χρόνια αργότερα τα αφαίρεσαν εντελώς στο ύψος της λεκάνης.

 Οι ειδικοί είπαν τότε στο γενναίο αγόρι ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει ενεργό μέλος της κοινωνίας, κάτι που ο ίδιος δεν πίστεψε ποτέ και αποφάσισε να διαψεύσει τους γιατρούς. και το κατάφερε! Με μια απίστευτη θέληση για τη ζωή κι ένα φοβερό πείσμα ο Spencer κατάφερνε πάντοτε να πετυχαίνει αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο, ακόμα και σε αρτιμελείς ανθρώπους. Πριν λίγες μέρες, στις 12 Ιουνίου, κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο (5.890μ.), συνοδευόμενος από τους καλύτερούς του φίλους, David Johnson και Alex Meers.
Είναι ένας άθλος που οι περισσότεροι αρτιμελείς άνθρωποι θα δυσκολεύονταν να φέρουν εις πέρας. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να αναρριχάται κανείς σε μία από τις ψηλότερες κορυφές του πλανήτη.
Ο
Spencer West όμως το κατάφερε. «περπατώντας» μόνο με τα χέρια του, ολοκληρώνοντας επιτυχώς ένα εξαντλητικό οδοιπορικό. Επί ένα χρόνο προπονούνταν για τον άθλο του, να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής
Η αναρρίχηση διήρκεσε επτά μέρες. Ο Spencer έκανε το 80% της διαδρομής με τα χέρια του και χρησιμοποίησε το αναπηρικό του καροτσάκι μόνο στα σημεία που το επέτρεπε το έδαφος.
Ο Spencer περιέγραψε τη στιγμή που έφτασε στην κορυφή ως «απίστευτο συναίσθημα».
«Το έβαλα σκοπό να ανέβω στο Κιλιμάντζαρο μόνο για να επαναπροσδιορίσω τι μπορώ να κάνω εγώ ο ίδιος και για να εμπνεύσω άλλους να υπερπηδήσουν τα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά τους και να προκαλέσουν τους εαυτούς τους και να προσφέρουν σε κοινότητες που έχουν ανάγκη. Οι πληγές και οι φουσκάλες που απέκτησα δεν είναι τίποτα μπροστά σε όλα αυτά» είπε ο ίδιος.

Με τον άθλο του αυτόν κατάφερε να συγκεντρώσει 371.000 ευρώ για την φιλανθρωπική οργάνωση «Free The Children», που προσφέρει τα μέσα σε παιδιά της Κένυας για να αντιμετωπίσουν την ξηρασία. 


 Απίστευτος άνθρωπος! Μεγαλειώδης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: