Αναγνώστες

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Α΄Θέση

Η Κυρία, καλοντυμένη, με στυλ, ανεβαίνει στο αεροπλάνο για υπερατλαντικό ταξίδι. Αναζητά τη θέση της, αλλά όταν τη βρίσκει απογοητεύεται "φριχτά"! Πρέπει να καθίσει δίπλα ...σ' έναν μαύρο και να τον έχει τόσο κοντά της επί δέκα ώρες που διαρκεί η πτήση!
Την πιάνει κάτι σαν υστερία και φωνάζει την αεροσυνοδό: "Σας παρακαλώ, της λέει -εννοώντας "σας διατάζω"-, θα ήθελα να αλλάξω θέση γιατί μου δημιουργεί πρόβλημα η τόση εγγύτητα με έναν μαύρο". Η αεροσυνοδός κρύβει πολύ καλά την έκπληξή της και πολύ ήρεμα της λέει: "Μην ανησυχείτε, κυρία μου, θα ψάξω να βρω μια άλλη θέση. Αν δεν υπάρχει εδώ, γιατί είναι μάλλον πλήρης η Β΄θέση, θα βρω στην Α' θέση. Σίγουρα δεν είναι σωστό να ταξιδεύει κάποιος υπό τόσο δυσάρεστες συνθήκες".
Στο πρόσωπο της ξεχωριστής αυτής Κυρίας διαγράφεται ένα θριαμβευτικό χαμόγελο. Ο μελαψός κύριος δίπλα της αισθάνεται καταρρακωμένος, αλλά υπομένει αμίλητος και στωικός αυτή την ταπεινωτική σκηνή. Οι άλλοι επιβάτες που λαμβάνουν γνώση του περιστατικού εξανίστανται και με την αλαζονική κυρία και με την αεροσυνοδό που είναι πρόθυμη να της κάνει το ανόητο χατίρι μετακομίζοντάς την ακόμη και στην Α΄θέση.
Η αεροσυνοδός λείπει για δέκα περίπου λεπτά κι όταν επιστρέφει πασιχαρής, αναγγέλλει στην κυρία ότι με άδεια του κυβερνήτη η Α΄θέση είναι διαθέσιμη, γιατί βέβαια δεν μπορεί να κάνει κανείς τόσο μακρύ ταξίδι υπό δυσάρεστες συνθήκες. Η Κυρία σηκώνεται ολοφάνερα "δεδικαιωμένη", αλλά η αεροσυνοδός χαμογελαστή την αγνοεί και καλεί τον μελαψό κύριο να την ακολουθήσει: "Ελάτε, κύριε! Δεν είναι δυνατόν να κάνετε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι δίπλα σε κάποιο πρόσωπο που σας προκάλεσε τόσο δυσάρεστα συναισθήματα".

*Το περιστατικό είναι αληθινό. Το συγκεκριμένο πλήρωμα βραβεύθηκε για "άριστη διαχείριση κρίσης".

*Παρεμπιπτόντως, πώς θα αισθανόσαστε στη θέση του κυρίου δεξιά, ακόμα κι αν είχατε την καλύτερη διάθεση;


2 σχόλια:

agapitos είπε...

Υπάρχει ένα πολύ ωραίο κινηματογραφικό έργο, σχετικό, "Guess Who's Coming To Dinner (1967)".

Το ανεβάζω σε ένα server φίλικό (για 15 μέρες) και μπορεί, όποιος θέλει να το κατεβάσει, να κάνει κλίκ στο εξής URL ( ή copy και paste στον explorer)

http://terrastorage.ath.cx/Marmagka/b185a46fb4db68396bdb9d2789dc12b2/Guess Who s Coming To Dinner.zip

(έχω και τους ελληνικούς υπότιτλους συγχρονισμένους)

οκ?

Λήμνος είπε...

Ευχαριστώ, agapite.