Αναγνώστες

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Το πιο δραστικό αντικαταθλιπτικό

Επειδή η κατάθλιψη καραδοκεί "ζητούσα τίνα καταπίη" κι έχουμε γύρω μας πολλούς ανθρώπους απελπισμένους και θλιμμένους, και ίσως κι εμείς οι ίδιοι να βρισκόμαστε σε μεγάλη δυσκολία και απόγνωση, ας αποφασίσουμε να πάρουμε το μόνο σίγουρο αντικαταθλιπτικό εγκαίρως, πριν χάσουμε εντελώς τις ελπίδες και την ισορροπία μας.
Διατίθεται δωρεάν και χωρίς ειδική συνταγή ψυχιάτρου.
Είναι η αδιάλειπτη επίκληση του ονόματος του Ιησού Χριστού.
«Όπως η βροχή όσον περισσότερον πέφτει πάνω στην γη τόσο την μαλακώνει, έτσι και την γη της καρδιάς μας την χαροποιεί και την ευφραίνει το άγιον όνομα του
Χριστού, όσον περισσότερον το φωνάζουμε και όσον συχνότερα το επικαλούμαστε».
(Άγιος Ησύχιος ο Πρεσβύτερος).

Έστω ασθενικά, έστω μόνο με το λόγο στην αρχή χωρίς να το νιώθουμε βαθιά, ας επικαλούμαστε το Άγιο Όνομά Του. Ας το χαράξουμε μέσα στο νου μας. Σιγά-σιγά θα αγγίξει η Χαρη Του και την καρδιά μας. Τη στιγμή που οι λογισμοί και οι φοβίες επιτίθενται, ας πιάσουμε το δυνατό όπλο της προσευχής. Πριν μπει η μαύρη σκέψη στο μυαλό μας, ας βάλουμε τη σύντομη ευχούλα "Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με". Δεν θα μείνει τόπος για τη θλίψη. Δεν θα προφθάσει να μας καταλάβει η απελπισία. 
"Ουκ αδυνατήσει παρά τω Θεώ παν ρήμα". Τα προβλήματα που σε μας προβάλλουν ανυπέρβλητα και μας μαυρίζουν την ψυχή μοιάζουν σαν θρυαλίδες στην παντοδύναμη πραγματικότητα του Θεού. Και μόνο το Όνομά Του καταισχύνει τους δαίμονες κι όσους ακολουθώντας εκείνους έχουν οδηγήσει την ανθρωπότητα σ΄αυτό το ελεεινό κατάντημα.
Χωρίς καθυστέρηση λοιπόν. Τώρα, ετούτη τη στιγμή ας αρχίσουμε την ατικαταθλιπτική μας αγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: