Αναγνώστες

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Δαβίδ και Γολιάθ


Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε τις πολιτικές εξελίξεις και στο εσωτερικό, αλλά κυρίως στο εξωτερικό μετά τις πρώτες συναντήσεις των ημετέρων με τους Ευρωπαίους ηγέτες. 
Κάποιος φίλος έγραψε: "Στην αποψινή ποδοσφαιρική συνάντηση Νίκης Βόλου-Barcelona το πρώτο πεντάλεπτο συμπληρώθηκε και το σκορ είναι 0-0. Τι θα γίνει όμως μέχρι το 90΄;".
 Όλοι βλέπουμε έναν μικρό Δαβίδ να τα βάζει μ' έναν τεράστιο Γολιάθ. Σ' εκείνη την επική αναμέτρηση της Παλαιάς Διαθήκης ο Δαβίδ νίκησε με τη βοήθεια του Θεού, δηλαδή ο Θεός συνέτριψε τον Γολιάθ. Σε τούτη εδώ τη σημερινή αναμέτρηση ζητάει ο "Δαβίδ" τη δύναμη του Θεού; Αν τη ζητήσει μπορεί να δούμε το θαύμα! 
Δεν ξέρω αν ο κ.Τσίπρας ή ο κ.Βαρουφάκης προσεύχονται... μπορούμε όμως και οφείλουμε να προσευχηθούμε εμείς για την Ελλάδα μας, για τη χώρα μας, για το λαό μας...
"Βάλε, Θεέ μου, το χέρι Σου και οδήγησέ μας Σύ, ώστε και μέσα από τα δικά μας στραβοπατήματα να βγούμε στο δικό Σου δρόμο, δρόμο αυτογνωσίας, μετανοίας, επιγνώσεως της σης Αληθείας".

2 σχόλια:

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Μέσα σε λίγες λέξεις έκρυψες ένα τόσο βαθύ νόημα.
Μπράβο Σταυρούλα!!
Αυτό ακριβώς πιστεύω κ γω!!
Προσευχή.

Λήμνος είπε...

Σ΄ευχαριστώ, Σεβάχ! Ανέτρεξα στο ιστολόγιό σου. Είχα καιρό να το κάνω. Μου άρεσαν πολύ οι πρόσφατες αναρτήσεις σου. Να είσαι καλά και να γράφεις!