Αναγνώστες

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ψευτομαγκιάς επέτειος!!!!


    Μαζεύουμε επετείους! Μας αρέσει! Άραγε για να θυμόμαστε, να προβληματιζόμαστε και να σωφρονιζόμαστε; Ή έτσι για να κάνουμε μερικές ακόμα συγκεντρώσεις και για να ανταλλάζουμε μερικά κομματικά ανακοινωθέντα ψευτοπερηφάνειας, αυτοδικαίωσης και αλληλοφαγωμάρας!
    Ένας χρόνος μετά από το άχρηστο και καταστροφικό δημοψήφισμα ή ίσως και ....σωτήριο!!!!!
Τέτοια ώρα ακούγαμε πέρυσι τα πρώτα αποτελέσματα. Διαγραφόταν στον ορίζοντα το ΟΧΙ. Ριγούσαμε από εθνική υπερηφάνεια κι ανατριχιάζαμε στο φόβο του άγνωστου μετά την επικείμενη(!!) ρήξη με την Ε.Ε..Ο πρώτος που έσπευδε να συγχαρεί τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο Μαδούρο της Βενεζουέλας!!!!
   Σήμερα φορτωμένοι με μια ζημιά 100 δισεκατομμυρίων -κατά τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων δικών μας και Ευρωπαίων- που οφείλεται στην παρέλκυση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους-δανειστές και στο δημοψήφισμα, ειλικρινά δοξάζω τον Θεό που μας διέσωσε, έστω και διά πυρός. Σκέφτομαι πού θα είχαμε βρεθεί, αν ορθώναμε το περήφανο ανάστημά μας μετά το ΟΧΙ. Νομίζω στο χάλι της Βενεζουέλας! Οι άνθρωποι εκεί, ένας λαός ολόκληρος πεινάει και δεν έχει ενέργεια για τις βασικές του ανάγκες. Υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι κι εμείς σε παρόμοια αθλιότητα θα καταντούσαμε;
   Και ποιος ηγέτης θα μπορούσε να συγκρατήσει-κυβερνήσει έναν λαό που έχει περιέλθει στην έσχατη αθλιότητα; Το BREXIT διέλυσε τα κόμματα σε μια άκρως δημοκρατική και ευνομούμενη και πλούσια χώρα που φημίζεται για την ψυχραιμία και το φλέγμα του λαού της. Σκέφτομαι τι θα γινόταν στην Ελλάδα μετά το GREXIT! Αλληλοκατηγορίες, αλληλοσφαγές, πόλεμος πάντων κατά παντός. Τι PLAN B και τι PLAN X; Ποιος θα έβγαινε μπροστά να αναλάβει το σταυρό του μαρτυρίου; Τι θα μπορούσε να λειτουργήσει σε μια χώρα χρεωμένη για δέκα γενιές, χωρίς αξιόλογη παραγωγή, χωρίς ικανούς ηγέτες;
   Ναι, πιστεύω πως μας φύλαξε ο Θεός! Ο Αλέξης έκανε το ΟΧΙ ΝΑΙ! Μοιραίος, τραγικός, αλλοπρόσαλλος, τελικά ...αξιοθαύμαστος!!!! Και σίγουρα πήραμε όλοι ένα γερό μάθημα (γι' αυτό αποκάλεσα το δημοψήφισμα σωτήριο): Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος!
    Οι ψευτομαγκιές μας φορτώνουν στις πλάτες μας αρκετά δισεκατομμύρια!!                                                                       

1 σχόλιο:

Α. Παπαγιάννης είπε...

Θυμούμαι κάθε τόσο κάτι που γράφει ο μακαρίτης ο πατέρας μας σε ένα από βιβλία του: τίποτε απ' όσα συμβαίνουν στον κόσμο δεν γίνεται "ερήμην" του Θεού. Όσο παράδοξο, δύσκολο, αλλόκοτο, ανεξήγητο, αλλοπρόσαλλο κι αν είναι, εξυπηρετεί κάποιο σχέδιο Εκείνου. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί τις όποιες ευθύνες των προσώπων: ο Ιούδας και ο Πιλάτος δεν αθωώθηκαν επειδή ο θάνατος του Χριστού αποδείχθηκε σωτήριος για τον κόσμο. Το ζητούμενο από εμάς είναι να μη σταματούμε στην επιφάνεια των γεγονότων αλλά να βλέπουμε βαθύτερα, να περιμένουμε να δείξουν τα πράγματα, και να διδασκόμαστε από αυτά. Εδώ δυσκολευόμαστε.