Αναγνώστες

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Προσκυνήματα

Ευλογημένη ημέρα η προχθεσινή -Σάββατο 27 Φεβρουαρίου- για μια ωραία παρέα, γονείς και παιδιά των Εκπαιδευτηρίων μας ("Απόστολος Παύλος").
Βρεθήκαμε στη Σουρωτή, στην Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου, για να προσκυνήσουμε τον Άγιο Αρσένιο και τον πατέρα Παΐσιο τους δυο αγαπητούς Καππαδόκες Αγίους μας που στους έσχατους χρόνους στάλθηκαν από το Θεό ως παρηγοριά, φως κι ελπίδα για χιλιάδες αδελφούς. Εντυπωσιακή η γαλήνη, η ηρεμία και η ομορφιά του χώρου. Η αδελφή Άννα μας διηγήθηκε το ιστορικό της Μονής και κάποια θαύματα του πατρός Παϊσίου.


"ο ταπεινός τάφος του π.Παϊσίου"

"περιποιημένα παρτέρια"

"ο ναός του αγίου Αρσενίου"

Ύστερα "κατηφορίσαμε" προς τη Χαλκιδική. Θέλοντας να συνδυάσουμε την πνευματική ωφέλεια με λίγη αρχαιολογία και ιστορία επισκεφθήκαμε την αρχαία Όλυνθο.


"στη λεωφόρο της αρχαίας Ολύνθου"

Περιδιαβήκαμε στα στενά και στις λεωφόρους της, απολαύσαμε την ευάερη, ευήλια και περίοπτη θέση της. Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν. Βρήκαν και πολύ ωραίο πλάτανο για αναρρίχηση.

"αναρρίχηση στον πλάτανο"

Την όρεξή μας που άνοιξε ιδιαίτερα με τον ωριαίο "αρχαιολογικό" περίπατο, μας την ικανοποίησαν με το παραπάνω οι μεζέδες της κ. Χαράς στη "Μεσόγειο" στα Ψακούδια.
Το βαρύτατο μαύρο σύννεφο μας προσπέρασε ξυστά. Έβρεξε καταρρακτωδώς δίπλα στην Ορμήλια, αλλά σε μας μόνο λίγες ψιχάλες. Η ιδιαίτερη εύνοια του καιρού μας γεμίζει ευγνωμοσύνη.
Ο εσπερινός στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Μεταμόρφωσης σφράγισε κατανυκτικά την υπέροχη εκδρομή μας. Η γλυκύτητα του πλαγίου Α΄, η παρηγοριά των αναστάσιμων του Εσπερινού της Κυριακής εκφρασμένη με φωνές αγγελικές στο εξαιρετικά αγιογραφημένο καθολικό της Μονής μας ανέβασε στον ουρανό.


"μπροστά στο Καθολικό της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου"

Πολύ όμορφη ευκαιρία αδελφικής επικοινωνίας, πνευματικής ωφέλειας και γαλήνης, ενισχυτική για τις μητέρες-ας μας συγχωρήσει ο ένας και μοναδικός πατέρας που συμμετείχε στην εκδρομή- που αγωνίζονται κι αγωνιούν για τα παιδιά τους μέσα σ' έναν κόσμο πολυτάραχο κι αποκαρδιωτικό.
Ευχόμαστε να επαναληφθεί σύντομα.Προσθήκη  εικόναςΠροσθήκη  εικόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: