Αναγνώστες

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Μπαλτάς!!!



Πάρτε έναν μπαλτά, κ. Μπαλτά, και γκρεμίστε τα όλα!
Γκρεμίστε τα μνημεία μας, γκρεμίστε τα πανεπιστήμιά μας, γκρεμίστε τα σχολειά μας.
Το μέτρο που θέλετε να περάσετε, δηλαδή να μην θεωρούνται τα Αρχαία Ελληνικά μάθημα Γενικής Παιδείας, αλλά μόνο Κατεύθυνσης, δηλαδή να διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά στο Λύκειο μόνο όσοι επιλέγουν τη Θεωρητική κατεύθυνση προφανώς θα προκαλέσει την ίδια πολιτιστική καταστροφή μ' αυτήν που προανέφερα.
Κόψτε τις ρίζες της γλώσσας μας εν ονόματι της ευκολίας των μαθητών(;), εν ονόματι του γενικότερου ξεπουλήματός μας(;), εν ονόματι μιας ανεξήγητης βλακείας(;) και τολμήστε ύστερα να σηκώσετε εθνικό παράστημα στους ξένους που δήθεν μας επιβουλεύονται.
"Διπλούν ορώσιν οι μαθόντες Γράμματα" η επιγραφή με αρχαίο πολύ σοφό ρητό υποδέχεται τους φοιτητές και καθηγητές στην είσοδο του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου! Τριακόσιες σαράντα τέσσερις σχολές Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας υπάρχουν στα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Θεωρείται η πιο πλούσια αλλά και στρατηγικά δομημένη γλώσσα που καλλιεργεί και οξύνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο όσο και τα Μαθηματικά. "Τυχαίνει" αυτή η γλώσσα να είναι η ρίζα, η βάση, το θησαυροφυλάκιο της σύγχρονης γλώσσας μας, αλλά και το μέσον προσέγγισης και κατανόησης ανεκτίμητου θησαυρού κειμένων ασύλληπτης αξίας (από τον Όμηρο ως τους Πατέρες και τον λειτουργικό πλούτο της Εκκλησίας μας) κι εμείς βαλθήκαμε να την ξεπατώσουμε με μια αδικαιολόγητη μανία!
Τελικά ξέρουμε πολύ καλά εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες να προβαίνουμε σε αυτοχειριασμό! δεν χρειαζόμαστε τους ξένους!

Εδώ Διαβάστε τη σχετική είδηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: